Jelen írásban - ahogy azt már előzőleg ígértem - a fesztiválon helyet kapó, fiatal, vagy kevésbé fiatal, de mindenképp alig ismert, tehetséges zenekarok mutatkoznak be. 2016-ban a Sexnuggets és a Hatsband kapott meghívást az eseményre.

 

SEXNUGGETS

 

A zenekar jelenlegi felállásában 2015-óta működik. A viszonylag friss csapat, alapvetően rockzenét játszik, viszont a tagok eltérő ízlése miatt fellelhető dalaikban a funk, a hip-hop, a hard-rock. A "jól jövedelmező" ösztönösség, ami jelenleg megkülönbözteti Őket a hazai, olykor már kicsit egysíkú, "garázsrockból" kinőni igyekvő zenekaroktól. Az első hallásra kivehető, hogy nem vetik meg a fiúk a RHCP stílusát. De ez mégsem ugyanaz. Ez nem "cover" banda! A zenekarnak kialakult (?) egy olyan hangzásvilága, stílusa, amely azonnal felismerhető a "tömegben". Már most vannak olyan nótáik, amik nem mennek ki az ember fejéből, ilyen pl. a "Nem Tudok Róla" c. dalocska vagy a "Mire mész?". Bátran ajánlom mindenki figyelmébe a kicsit őrült, és nagyon szerethető SEXNUGGETS-et!

 

A zenekar:

Wiezner Dávid - dobok
Árva Mátyás - basszusgitár
Drucker Richárd - szólógitár
Horváth Gergő - ének

 

 HATSBAND

 

A HatsBand zenekart 2011. szeptember 11.-én alapította Miholka Zsanett, aki 6 éve gitározik, és Ő egyben a ritmus gitárosa is a bandának. A jelenlegi felállásban a zenekar 2015. szeptembere óta zenél együtt.

Az énekes szerepét Bodrogi Zsanett tölti be, aki gyerekkora óta foglalkozik énekléssel.
Szóló gitáros Beke Ambrus, 6 éve nyúzza a húrokat. Basszusgitáros Juhász Károly aki, 8 éves kora óta zenél, valamint a doboknál, Lukács Árpi a banda legidősebb tagja, aki már 17éves kora óta dobol.

A zenekarhoz nagyon közel áll Dobson ” Zozo” Zoltán, aki szinte minden fellépésen színpadra áll, pár szám erejéig.

 

 A stílus: rock zene, a hatások: Tankcsapda, Guns N' Roses, Santana, Green Day... A repertoárban egyre több a saját szerzemény, de helyet kap az AC/DC, Bon Jovi  vagy Queen is. Széles a paletta. És lehet is hisz' tehetséges "tanult" zenészekről van szó. Bevallom, nem a "szívem csücske" a Hooligans vagy a Machine Mouse, de egyáltalán nem zavaró, ha némi "beütés" kivehető, a fent említett két "rock" zenekar stílusából... Nem hinném, hogy véletlen, hisz' Zsanett (gitár) egy akusztikus formációban szerepel Ficzkó Andrissal (Machine Mouse). 

A koncertek igazán jó hangulatúak! Látszik, hogy komolyan veszik a zenélést a fiatalok, és ami ennél is fontosabb, minden percét élvezik, és ezt jól áttudják adni a közönségnek. Egy igazi bulis zenekar, letisztult hangzással, mellőzve a kliséket...

Mindenképp' érdemes megnézni Őket! Nyitózenekar a Vasszamarakon, péntek 16:30-tól!