DOROTHY

 

Személyes kedvenc... Bevallom először 2014-ben Jászboldogházán láttam Őket élőben, a ROAD előtt.

Ahogy magamhoz tértem a találkozó után -valamikor kedd magasságában – azonnal videómegosztón, közösségi portálon rájuk kerestem. Elkezdtem hallgatni a zenéjüket. Józanul is... :)

Dallamos, szinte egyből dúdolható, de rendkívül energikus, pörgős rock/punk muzsikát hallottam, fogós refrénekkel, valamint egyes elemeiben zúzós gitárjátékkal-, és változatos dobtémákkal, vagyis egy érett produkcióval szembesülhettem. Addig – keddig – igazából az maradt meg bennem, hogy mennyire jól mutatnak a színpadon, a csinos hölgyek...

Gere Dorottya ’Dodo’ – ének, basszusgitár, Blahó Brigitta ’Brigi’ – gitár, Kovács Klaudia ’Klo’ – dob, a zenkar felállása. Sok helyen megtalálható, hogyan alakultak, hogyan találtak egymásra. Jelenleg a legaktívabb, leghallgatottabb lányzenekarnak számítanak. Termékenyek (de rossz ez a megfogalmazás ebben a helyzetben), két nagylemezük jelent már meg. Folyamatos klipmegjelenésekkel, a színtér nagyjainak turnépartnereiként meggyőző színpadi előadással, majd 2014 tavaszán a Fejjel lefelé debütáló album megjelenésével, sikeresen vetették meg lábukat a szinte csak férfiak által uralt mezőnyben. 2015 októberében érkezett a Jobb ha hozzászoksz c. albumuk. Könnyen hozzá tudtam szokni.

2016. június 24-én érnek ide, a Vasszamarak Fesztiválra, szintén a ROAD előtt! Én már nagyon várom... ;)

 

VASMACSKA

 

A Vasmacska zenekar 2009 őszén alakult. Koós Ilona Mónika 'Sicu' (ének), aki már korábban tagja volt egy zenekarnak kitalálta, hogy összehoz egy csajokból álló bandát. Első körben legjobb barátnőjével, Kelemen Ágival (dob) osztotta ezt meg, aki örömmel benne volt a dologban.Szijártó Zsolti (After Rain, Omen, Akela) - aki, mint gitároktató - két tanítványát ajánlotta gitár és basszusgitár posztra.

Balog Anita lett a gitáros, és Tóth Viktória a basszusgitáros.

Sicuéknál -Weisz Laci (ZORALL, Kalapács) közreműködésével – tavaly októberében baba született. Ez nem befolyásolja új klipp forgatását és új lemez készítését. A „titokzatos”, várva- várt új lemez, egyenlőre „NEW VM” munkacímen fut. Két dalról tudok egyenlőre, amelyek az „Éhesen”, illetve a „Kifogás” címet kaphatják. Tudomásom szerint Weisz Kicsi Laci is írt egy dalt a lányoknak. Az új lemez feljátszásában segített Máté Évi (ex Cherry Bomb). Remélhetőleg a koncerteken hallhatjuk az új dalokat.

Akár itt, Veletek, a Vasszamarak Fesztiválon is!